Batterytester is opgericht in 2011 in Zelhem. René Flamma, oprichter en met vele jaren ervaring als ontwikkelaar in de rijwielbranche: "Ik voorzag met de groei in de verkoop van elektrische fietsen dat er een behoefte zou ontstaan aan een apparaat dat de kwaliteit van e-bike accu's kan bepalen. Er was in die tijd geen goede testapparatuur voorhanden om de capaciteit van e-bike accu’s te testen. Net zoals een multimeter zou een Batterytester een standaard stuk gereedschap moeten zijn voor een rijwielhandelaar. Daarnaast zou deze tester universeel moeten zijn. Een rijwielhandelaar wil immers niet voor ieder merk accu een accutester aanschaffen."

In die tijd was er een samenwerking met het bedrijf Alfatron te Arnhem welke het e-bike merk Antec voerde. De accutest apparatuur werd toen ook onder de naam Alfatron op de markt gebracht. De Batterytester was reeds in een ver gevorderd stadium maar met behulp van de R&D faciliteiten van Flyer heeft de Batterytester de meest stringente testen ondergaan en kan met recht een kwaliteitsproduct worden genoemd. Flyer heeft vele Batterytesters bij haar vakdealers ondergebracht. Garantie- of service- afhandelingen kunnen nu deels digitaal worden afgehandeld. 

Begin 2017 heeft John Dekker de commerciële activiteiten voor zijn rekening genomen. "Onze accutester was reeds een kwalitatief hoogwaardig product. We hebben de naam veranderd in wat het apparaat moet doen: Accu's testen. De logische naam werd dan ook Batterytester. Daarnaast hebben we vol ingezet de tester zo universeel mogelijk te maken. Nieuwe kabeldelen en adapters zijn ontwikkeld om verschillende accu merken te kunnen testen. Wij merken dat rijwielhandelaren een accutester aanschaffen maar dan ook zo veel mogelijk accu's willen testen. Indien wij geen kabel hebben voor een specifiek accu willen wij die ook voor de klant ontwikkelen. Ook voor toekomstige accu systemen zullen we blijven ontwikkelen. Klanten waarderen tevens de gebruiksvriendelijkheid van onze Batterytester. Niet iedere rijwielhandelaar heeft een terdege kennis van accu technologie. Met Batterytester is het in 3 stappen testen: Volgeladen accu aansluiten, 1 druk op knop start programma, resultaat printen. Belangrijker nog: Het testrapport is zeer eenvoudig uit te leggen aan de consument. Als laatste wil ik nog noemen dat de investering voor een rijwielhandelaar eenvoudig terugverdiend kan worden. Ik had laatst een klant aan de telefoon die met vertelde dat hij de Batterytester al in 3 weken had terugverdiend."

Onze Batterytesters worden in diverse landen afgenomen zoals Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, UK.

Batterytester richt zich volledig op het testen van heroplaadbare accu's en producten die bijdragen aan de veiligheid van (e-bike) accu systemen.
Naast productonwikkeling houden wij ons tevens bezig met het ontwikkelen van andere markten. In de markt voor tuingereedschap zien wij tevens een groei van accu aangedreven machines. Daarnaast leveren wij onze testers voor toepassingen in de medische industrie.
Wij zijn een jong en betrokken team en dragen service hoog in het vaandel. Indien u vragen of opmerkingen heeft kan u altijd contact met ons opnemen.

Batterytester

Powered by Flamec BV
Gildenweg 20
7021 BR Zelhem

info@batterytester.nl

KvK nr.: 53834275
BTW nr.: NL8510.36.946.B01
IBAN: NL12RABO 0160 338 220
BIC: RABONL2NU